Cum arată prima sesiune?

Cum arată prima sesiune?


Distribuie articolul

Prima sesiune poate avea loc în diferite moduri. În ceea ce privește sesiunile online, în afară de faptul că se desfășoară prin intermediul unui computer, acestea nu sunt foarte diferite de sesiunile față în față.

Stabilirea așteptărilor

De obicei, la început, terapeutul te întreabă cu ce problemă te rpezinți, ce te deranjează sau ce aștepți de la ajutorul său. Depinde de tine cât de multe îi spui, este important să te simți în siguranță. În funcție de aceasta, se desfășoară următoarea ședință. Uneori subiectul este clar de la început și începe să se dezvolte în prima oră, alteori clientul vine cu o problemă relativ complexă și terapeutul încearcă mai mult să se orienteze la început. Unii terapeuți întreabă despre istoricul problemei, trecutul familial și alte întrebări. Depinde, de asemenea, de direcția terapeutică.

Vă puteți simți mai bine după prima ședință

Fiecare se simte un pic diferit și cineva are nevoie de mai mult timp, dar adesea prima ședință în sine va ajuta foarte mult. Depinde de tine cât de mult te deschizi, este important să te simți bine. Terapia este „despre oameni”, este important ca  atât clientul cât și terapeutul să fie siguri că pot și doresc să lucreze împreună, că se vor potrivi unul cu celălalt. O parte din prima ședință este un acord cu privire la ce veți lucra, cât de des sau pentru cât timp. Iar dacă nu sunteți convins că terapeutul este potrivit pentru dumneavoastră,  nu vă forțați să cooperați. Alternativ, puteți încerca pe altcineva.

Te gândești să încerci terapia?

Merită cu siguranță o încercare
Pentru ca terapia să funcționeze, te vom ajuta să găsești terapeutul potrivit pentru tine.
Cu un scurt test te putem ajuta să găsești, în 5 minute, persoana potrivită care să te asculte.
Alegem terapeuții cu atenție
Alegem terapeuții cu atenție
Înainte ca terapeuții să se alăture comunității noastre, aceștia trec printr-un proces de selecție îndelungat, în cadrul căruia educația și pregătirea acestora sunt verificate.
Te vom ajuta să găsești terapeutul potrivit.
Te vom ajuta să găsești terapeutul potrivit.
Printr-un scurt test, îți vom arăta cei mai potriviți trei terapeuți în funcție de cerințele și nevoile tale.
Vom completa terapia cu video-uri educaționale
Vom completa terapia cu video-uri educaționale
Abonații vor avea acces la 60 de video-uri educaționale despre sănătatea mintală pe care le pot viziona în orice moment.
Începe testul
Hedepy
Înscrie-te la newsletter-ul Hedepy
Sfaturi, informații noi, reduceri
Prin înscriere, ești de acord cu politica de prelucrare a datelor personale
Footer

VisaMastercardGoogle PayApple PayPayPalKlarna