Îmbunătățirea conducerii este adesea domeniul de activitate al coaching-ului. Psihoterapia vă poate ajuta să înțelegeți conflictele sau preocupările interne care vă împiedică să fiți un lider mai bun. În plus, aceasta duce de obicei la o mai bună percepție a propriilor sentimente și la o mai mare autenticitate. Poate ajuta la îmbunătățirea ascultării și a empatiei față de ceilalți.

Toate acestea sunt esențiale pentru opersoană care își dorești un stil de a conduce modern.

leadership

Ce este leadershipul?

Leadershipul este un stil non-agresiv de a conduce oamenii. Liderul stabilește viziuni sau obiective, iar ceilalți îl urmează în mod natural. În timp ce liderul conduce printr-o viziune și prin susținerea motivației interne în echipă, managerul se concentrează mai mult asupra planificării, organizării sarcinilor de lucru și obținerii unui profit. Abilitățile manageriale pot fi învățate, maturitatea personală este, de asemenea, importantă pentru un lider. Un manager poate deveni un lider.

Cum să conduci bine oamenii?

Atât un lider, cât și un manager bun stabilesc obiective, ascultă oamenii și le susțin motivația interioară. Aceștia au grijă de creșterea și dezvoltarea membrilor echipei, aleg oameni capabili pentru echipă și nu se tem că aceștia îi vor depăși. Ei se concentrează pe rezultate pozitive, căutând strategii și soluții pentru situațiile dificile, nu pentru a atribui vina. Oferă feedback și, în același timp, sunt deschiși la el. Liderii buni sunt, de asemenea, autentici și lizibili pentru ceilalți. Pentru toate acestea, este necesar ca liderul să se înțeleagă și pe sine, să-și cunoască punctele forte, dar și slăbiciunile și problemele. Psihoterapia îl poate ajuta și în acest sens.

Cum să îi motivezi pe angajați?

Este esențial, mai ales pentru profesiile care nu sunt manuale, să se susțină motivația internă a angajaților. Stabiliți obiective și lăsați-i să lucreze cât mai mult în felul lor, susțineți-le învățarea, implicați-i în evenimente și în procesul de luare a deciziilor. Împreună cu sarcinile transmiteți și responsabilitatea. Apreciați munca oamenilor și oferiți un feedback corect și orientat spre dezvoltare, în loc de critici negative.

Cum să oferiți feedback?

Un feedback eficient este orientat spre viitor și arată posibilitățile de dezvoltare ulterioară, este oferit în mod individual și la timp. Este o idee bună să îi cereți angajatului de la început să își evalueze munca și să îi acordați suficient spațiu și atenție. Feedbackul constructiv descrie în mod specific comportamentul sau rezultatele observabile ale muncii și consecințele acestora, atât pozitive, cât și negative. Managerii se tem uneori să ofere feedback, se tem de rezistență sau de conflict, dar dacă respectă regulile de bază și au un interes real pentru celălalt, rezultatul poate fi un dialog semnificativ care să sprijine dezvoltarea angajatului. Capacitatea de a separa faptele de propriile sentimente și de a le putea descrie pe amândouă facilitează foarte mult bazele unui feedback bun. Psihoterapia poate ajuta și în acest sens.

Cum se poate influența stilul managerial?

Fiecare manager are propriul său stil de lucru cu oamenii, dacă este autoritar sau democratic, dacă are încredere în oameni sau îi controlează constant. Stilul este influențat de educație, personalitate și cultură. Mulți manageri folosesc, adesea fără să știe, același stil ca și superiorul lor. În psihoterapie, se poate arăta cum se simte cu adevărat o persoană ca manager, dacă nu cumva încearcă să se comporte într-un mod care intră în conflict cu setările sale. În același timp, este promovată autenticitatea, ceea ce este important pentru manager și îi crește credibilitatea.

Cum poate ajuta psihoterapia online în ceea ce privește leadershipul?

Managerii și liderii de companii sunt expuși la situații de muncă dificile, inclusiv conflicte, și în același timp se plâng adesea că nu au cu cine să le împărtășească și să le simtă cu ei. Prin urmare, este util să apeleze la un expert care să îi asculte și să le ofere un spațiu sigur pentru împărtășirea emoțiilor. De asemenea, executivii sunt adesea ocupați, așa că psihoterapia online poate fi o modalitate de a economisi timp cu deplsarea sau, de exemplu, de a combina o consultație psihologică cu o plimbare.

Povestea reală a clientului și cum l-a ajutat terapia:

„Lucrez într-o poziție nouă ca manager de proiect și conduc o echipă de oameni de la care am primit feedback negativ. Iau decizii lente pentru că mi-e teamă să nu greșesc. Mi-e teamă că îmi voi pierde locul de muncă din această cauză. Prin urmare, în terapie, am învățat să îmi înfrunt frica și să practic greșelile, am încercat să fac greșeli în mod intenționat pentru a îmi demonstra că nu se va întâmpla nimic teribil. Datorită acestui lucru, sunt mai flexibil la locul de muncă și pot rezolva mai repede lucrurile urgente, astfel încât să nu-i întârzii pe ceilalți.”

Te gândești să încerci terapia?

Merită cu siguranță o încercare
Pentru ca terapia să funcționeze, te vom ajuta să găsești terapeutul potrivit pentru tine.
Cu un scurt test te putem ajuta să găsești, în 5 minute, persoana potrivită care să te asculte.
Alegem terapeuții cu atenție
Alegem terapeuții cu atenție
Înainte ca terapeuții să se alăture comunității noastre, aceștia trec printr-un proces de selecție îndelungat, în cadrul căruia educația și pregătirea acestora sunt verificate.
Te vom ajuta să găsești terapeutul potrivit.
Te vom ajuta să găsești terapeutul potrivit.
Printr-un scurt test, îți vom arăta cei mai potriviți trei terapeuți în funcție de cerințele și nevoile tale.
Vom completa terapia cu video-uri educaționale
Vom completa terapia cu video-uri educaționale
Abonații vor avea acces la 60 de video-uri educaționale despre sănătatea mintală pe care le pot viziona în orice moment.
Începe testul
Hedepy
Înscrie-te la newsletter-ul Hedepy
Sfaturi, informații noi, reduceri
Prin înscriere, ești de acord cu politica de prelucrare a datelor personale
Footer

VisaMastercardGoogle PayApple PayPayPalKlarna