Cum poate ajuta un psihoterapeut în ceea ce privește leadershipul?

Îmbunătățirea conducerii este adesea domeniul de activitate al coaching-ului. Psihoterapia vă poate ajuta să înțelegeți conflictele sau preocupările interne care vă împiedică să fiți un lider mai bun. În plus, aceasta duce de obicei la o mai bună percepție a propriilor sentimente și la o mai mare autenticitate. Poate ajuta la îmbunătățirea ascultării și a empatiei față de ceilalți. Toate acestea sunt esențiale pentru opersoană care își dorești un stil de a conduce modern.

Ce este leadershipul?

Leadershipul este un stil non-agresiv de a conduce oamenii. Liderul stabilește viziuni sau obiective, iar ceilalți îl urmează în mod natural. În timp ce liderul conduce printr-o viziune și prin susținerea motivației interne în echipă, managerul se concentrează mai mult asupra planificării, organizării sarcinilor de lucru și obținerii unui profit. Abilitățile manageriale pot fi învățate, maturitatea personală este, de asemenea, importantă pentru un lider. Un manager poate deveni un lider.

 

Cum să conduci bine oamenii?

Atât un lider, cât și un manager bun stabilesc obiective, ascultă oamenii și le susțin motivația interioară. Aceștia au grijă de creșterea și dezvoltarea membrilor echipei, aleg oameni capabili pentru echipă și nu se tem că aceștia îi vor depăși. Ei se concentrează pe rezultate pozitive, căutând strategii și soluții pentru situațiile dificile, nu pentru a atribui vina. Oferă feedback și, în același timp, sunt deschiși la el. Liderii buni sunt, de asemenea, autentici și lizibili pentru ceilalți. Pentru toate acestea, este necesar ca liderul să se înțeleagă și pe sine, să-și cunoască punctele forte, dar și slăbiciunile și problemele. Psihoterapia îl poate ajuta și în acest sens.

Cum să îi motivezi pe angajați?

Este esențial, mai ales pentru profesiile care nu sunt manuale, să se susțină motivația internă a angajaților. Stabiliți obiective și lăsați-i să lucreze cât mai mult în felul lor, susțineți-le învățarea, implicați-i în evenimente și în procesul de luare a deciziilor. Împreună cu sarcinile transmiteți și responsabilitatea. Apreciați munca oamenilor și oferiți un feedback corect și orientat spre dezvoltare, în loc de critici negative.

Jaké jsou příznaky deprese

Cum să oferiți feedback?

Un feedback eficient este orientat spre viitor și arată posibilitățile de dezvoltare ulterioară, este oferit în mod individual și la timp. Este o idee bună să îi cereți angajatului de la început să își evalueze munca și să îi acordați suficient spațiu și atenție. Feedbackul constructiv descrie în mod specific comportamentul sau rezultatele observabile ale muncii și consecințele acestora, atât pozitive, cât și negative. Managerii se tem uneori să ofere feedback, se tem de rezistență sau de conflict, dar dacă respectă regulile de bază și au un interes real pentru celălalt, rezultatul poate fi un dialog semnificativ care să sprijine dezvoltarea angajatului. Capacitatea de a separa faptele de propriile sentimente și de a le putea descrie pe amândouă facilitează foarte mult bazele unui feedback bun. Psihoterapia poate ajuta și în acest sens.

 

Cum se poate influența stilul managerial?

Fiecare manager are propriul său stil de lucru cu oamenii, dacă este autoritar sau democratic, dacă are încredere în oameni sau îi controlează constant. Stilul este influențat de educație, personalitate și cultură. Mulți manageri folosesc, adesea fără să știe, același stil ca și superiorul lor. În psihoterapie, se poate arăta cum se simte cu adevărat o persoană ca manager, dacă nu cumva încearcă să se comporte într-un mod care intră în conflict cu setările sale. În același timp, este promovată autenticitatea, ceea ce este important pentru manager și îi crește credibilitatea.

 

Cum poate ajuta psihoterapia online în ceea ce privește leadershipul?

Managerii și liderii de companii sunt expuși la situații de muncă dificile, inclusiv conflicte, și în același timp se plâng adesea că nu au cu cine să le împărtășească și să le simtă cu ei. Prin urmare, este util să apeleze la un expert care să îi asculte și să le ofere un spațiu sigur pentru împărtășirea emoțiilor. De asemenea, executivii sunt adesea ocupați, așa că psihoterapia online poate fi o modalitate de a economisi timp cu deplsarea sau, de exemplu, de a combina o consultație psihologică cu o plimbare.

Povestea reală a clientului și cum l-a ajutat terapia:

„Lucrez într-o poziție nouă ca manager de proiect și conduc o echipă de oameni de la care am primit feedback negativ. Iau decizii lente pentru că mi-e teamă să nu greșesc. Mi-e teamă că îmi voi pierde locul de muncă din această cauză. Prin urmare, în terapie, am învățat să îmi înfrunt frica și să practic greșelile, am încercat să fac greșeli în mod intenționat pentru a îmi demonstra că nu se va întâmpla nimic teribil. Datorită acestui lucru, sunt mai flexibil la locul de muncă și pot rezolva mai repede lucrurile urgente, astfel încât să nu-i întârzii pe ceilalți.”

Încercați psihoterapia prin video conferință

Nu trebuie să faceți față singur
ANXIETATE DEPRESIE RELAȚII INTIMITATE ȘI SEXUALITATE
Formare în psihoterapie verificată
„Psihoterapia este cunoaștere și transformare.“
199 RON / programare
DEPRESIE FRICĂ PSIHOSOMATIZĂRI SINGURĂTATE
Psihoterapeut aflat în formare
„Viața este un drum anevoios, însă putem alege să facem un pas spre propria persoană. Putem să împărtășim greutatea care ne apasă. O durere împărtășită este pe jumătate mai ușoară.“
199 RON / programare
Dr. Psih. Maria Bran Psihoterapeut (3000+ ore de practică)
DEPRESIE STIMĂ DE SINE TRAUMĂ PSIHOSOMATIZĂRI
Formare în psihoterapie verificată
„În relația terapeutică pe care o co-construim identificăm semnificații multiple și opțiuni pentru gestionarea diferitelor situații de viață cu care te confrunți.“
249 RON / programare
Cum te putem susține?

Probleme cu care te pot ajuta psihoterapeuții noștri