Scala de stimă de sine Rosenberg utilizează o structură cu zece puncte.
Limita dintre stima de sine sănătoasă și cea nesănătoasă este destul de fină. Află unde te situezi din punct de vedere al stimei de sine.
Cu siguranță ai auzit că trebuie să ai încredere în tine și să te apreciezi, și că nu te poți aștepta ca și ceilalți să procedeze la fel dacă tu nu te iubești suficient. Partea cea mai bună a stimei de sine constă în faptul că ne împiedică să fim victime ale vieții noastre și ne determină, în schimb, să o trăim în mod conștient, cu compasiune pentru ceilalți și pentru noi înșine.
Suntem ființe care nu doar există, respiră, merg, muncesc, dar și trăiesc, se bucură, au hobby-uri, talente și lucruri care le fac fericite sau nefericite. Toate informațiile pe care le aflăm despre noi pe parcursul timpului ne permit să navigăm viața mai simplu, să dezvoltăm relații armonioase și să contribuim considerabil la calitatea vieții noastre.
Dacă te îngrijorează faptul că stima ta de sine ar putea reflecta o sănătate mintală fragilă, te încurajăm să mergi la un medic sau specialist. Reține că această scală este cea mai frecventă metodă de auto-evaluare în scopuri de cercetare.
Testul pentru stima de sine, sau Scala Rosenberg, dezvoltată de sociologul Morris Rosenberg, este o metodă de măsurare a stimei de sine care este utilizată pe scară largă în cercetările din domeniul științelor sociale.
Scala de 10 puncte măsoară stima de sine generală prin evaluarea sentimentelor pozitive și negative despre sine.
Dacă starea ta emoțională este o amenințare la adresa ta sau a celor din jurul tău, te rugăm să suni la 112.
Terapeuții noștri sau Hedepy s.r.o. nu sunt responsabili pentru starea ta de sănătate.