Test de depresie creat de experți

Un test online de depresie, rapid și de încredere.
Examinarea PHQ-9 constă în 9 întrebări și este folosită de terapeuți în practica clinică pentru a depista simptomele depresiei.

Examinează-te pentru semne de depresie

Depresia este descrisă frecvent ca fiind o stare negativă cauzată de vremea rea sau de probleme în relații. Deseori, acestea sunt schimbări de dispoziție care se stabilizează cu timpul. Dar ce se întâmplă dacă starea neplăcută este cronică?

Depresia este o tulburare de dispoziție de termen lung, ce cauzează tristețe și melancolie și ne afectează capacitatea de a funcționa. Fă un test rapid pentru a verifica dacă ai simptomele specifice.

test de depresie

Pentru cine este potrivit testul de depresie?

Dacă ai o dispoziție proastă, suferi de oboseală sau ți-ai pierdut interesului față de lucrurile care înainte te bucurau, este posibil să suferi de depresie, iar acest test este pentru tine.

Alte simptome ale depresiei

  • Tulburări de somn
  • Fluctuații de greutate
  • Modificări ale apetitului
  • Autoînvinuirea și disperarea
  • Probleme digestive

Dacă suferi de depresie de mai mult de 14 zile, consultă un specialist.

Depresia poate fi recunoscută dacă durează mai mult de două săptămâni.

Scala de depresie PHQ-9 

Testul PHQ-9 este larg utilizat pentru diagnosticarea depresiei, în special de către specialiștii din domeniul medical. Mai multe studii au demonstrat că examinarea PHQ-9 este o tehnică eficientă pentru evaluarea depresiei, iar potrivit acestor studii, este mai sensibilă decât o diagnosticare prin interviu.

Testul constă în 9 întrebări despre starea de spirit proastă, pierderea interesului, probleme de somn, oboseală și lipsa de vitalitate. Răspunsurile la aceste întrebări pot fi alese dintre următoarele opțiuni: Deloc, În unele zile, În majoritatea timpului, Aproape zilnic. Acest chestionar te întreabă cât de des te-ai confruntat cu o anumită senzație sau situație în ultimele două săptămâni.

Testul de depresie Hedepy se bazează pe metoda PHQ-9 și conține doar 9 întrebări. Întreaga examinare durează în mod normal 2-3 minute.