Atât tortura mintală, cât și cea fizică dăunează. Ai experimentat-o în trecut sau încă te confrunți cu batjocura sau agresivitatea în echipă? Nu găsești sprijin sau ți-e teamă să vorbești despre experiența ta? Poți apela cu încredere la psihoterapie, care îți va oferi un loc sigur unde poți vorbi despre ceea ce te deranjează.
Bullying-ul este o constrângere fizică sau mintală care provoacă suferință unei persoane și o pune într-o poziție de subordonare. Agresorul se menține într-o poziție de putere, iar victima se teme de consecințele unei eventuale rezistențe. Întâlnim bullying la școală și în activitățile extrașcolare, la locul de muncă, în familie și în orice alt tip de echipă. Manifestările variază, de la înjurături și răutăți intenționate până la furturi și chiar bătăi.
În echipa de la locul de muncă, de exemplu, atât colegii (mobbing), cât și superiorii (bossing) ne pot face viața inconfortabilă. Bullying-ul poate avea diverse motive, cum ar fi cele sexuale, rasiale, de carieră etc. Despre ceea ce se vorbește mult mai puțin este hărțuirea subalternilor față de superior, așa-numitul staffing, care nu este mai puțin grav.
Bullying-ul la orice vârstă și sub orice formă este inacceptabil, deoarece are consecințe mari pentru victimă. Așa că este înțelept să spui cuiva despre asta cât mai curând posibil, să vorbești despre ce se întâmplă și să planifici următorii pași. Cu siguranță încercarea de a „trece cu bine” prin acest tip de hărțuire nu reprezintă o soluție. Ne petrecem o mare parte din viață în echipe și ar trebui să ne simțim bine în cadrul lor
Odată cu dezvoltarea tehnologiei moderne, a chat-urilor și a rețelelor sociale, apare și așa-numita hărțuire cibernetică. Acestea sunt acțiuni ostile pe internet, în special psihologice, cu consecințe uriașe pentru victimă, dar și pentru agresor. Poate fi vorba de conversații, apeluri, fotografii, videoclipuri etc. Hărțuirea electronică rămâne în adâncurile internetului și poate fi răspândită mai departe,
Psihoterapia poate fi un ajutor imparțial potrivit dacă ai fost sau ești în prezent victimă a bullying-ului. Aceasta te poate ajuta să atenuezi efectele acesteia asupra vieții tale sau să afli cum să te aperi împotriva ei. Bullying-ul este, de asemenea, adesea legat de teama de consecințe, dacă te hotărăști să „spui ceva”. Terapia online poate fi, prin urmare, un mediu privat adecvat la care poți apela.
Dacă starea ta emoțională este o amenințare la adresa ta sau a celor din jurul tău, te rugăm să suni la 112.
Terapeuții noștri sau Hedepy s.r.o. nu sunt responsabili pentru starea ta de sănătate.