Terapia online funcționează cu adevărat? Nu sunt mai eficiente ședințele față în față?

Terapia online funcționează cu adevărat? Nu sunt mai eficiente ședințele față în față?


Distribuie articolul

Conform studiilor, terapia online este la fel de eficientă ca și cea „față în față”, iar clienții o consideră o formă practică de a accesa servicii psihoterapeutice, întrucât are o serie de avantaje.

(Barak, Hen, Boniel-Nissim, & Shapira, 2008), (Andrews et al., 2018)

Care sunt avantajele terapiei online?

  • Nu ești limitat/ă de locație, așa că poți alege un terapeut de oriunde din țară. Ai practic zeci de opțiuni.
  • Pe Hedepy, fiecare terapeut are un profil detaliat, cu referințe ale clienților și un video de prezentare, ceea ce te va ajuta să îl cunoști puțin înainte de a începe ședințele în sine. Astfel, este mai ușor și mai rapid să găsești terapeutul potrivit cu care să rezonezi.
  • Te poți conecta la ședința de terapie din confortul propriei tale case. Nu trebuie să ieși deloc în oraș dacă nu te simți bine. De asemenea, te poți relaxa mai ușor în fotoliul tău preferat, în care te simți în largul tău.
  • Nu va trebui să aștepți perioade lungi pentru ședința ta, o poți avea în doar câteva zile. Pe profilurile terapeuților vei vedea datele disponibile pe care le poți rezerva imediat.
  • Vei economisi mult timp pe care l-ai fi petrecut deplasându-te până la cabinet.

Cea mai frecventă îngrijorare pe care o întâlnim este că prin terapia online nu se va forma o legătură umană semnificativă cu terapeutul și că terapia nu va funcționa. Studiile menționate, precum și clienții noștri, ne arată că nu este așa, chiar dacă unele persoane au fost sceptice la început.

Recenzii:

„Bună ziua. O recomand pe doamna Oana cu toată căldura și încrederea din lume! Pe mine m-a ajutat să-mi schimb viziunea asupra vieții și conversațiile noastre din ședințele de terapie mi-au adus conștientizări și m-au împuternicit enorm!”
„Recunosc că am privit cu destul scepticism ședințele de terapie la distanță. Nu aveam nici o experiența anterioară, nici măcar cu cele față în față. Decebal însă mi-a acceptat acest scepticism și a avut abilitatea de a mă motiva să rămân în joc și să-mi creioneze un orizont ceva mai pozitiv. Ceea ce a și reușit să facă, iar împreună cu el am trecut peste probleme despre care credeam îngrozit că nu voi reuși nici măcar să le ameliorez într-un timp atât de scurt. Îi mulțumesc din suflet pentru toată implicarea și rezultatele pozitive spre care m-a orientat.”
„Mă bucur tare mult că am avut ocazia să o cunosc pe Cristina! Rezonam foarte bine în cadrul ședințelor, este un profesionist desăvârșit, un om cald și blând care mă ajută să mă cunosc mai bine. Îmi place tare mult că îmi oferă suport pentru a descoperi și alte perspective pentru situațiile în care mă regăsesc, apreciez exercițiile pe care le efectuăm împreună, iar rezultatele se vad! Mulțumesc, Cristina! Te recomand cu multă încredere!”

Cel mai bine este să încerci chiar tu

Și apoi să decizi dacă terapia online este într-adevăr pentru tine. Oferim o garanție de returnare a sumei achitate dacă nu ești mulțumit de prima ședință, așadar poți încerca platforma noastră fără niciun risc.

Te gândești să încerci terapia?

Merită cu siguranță o încercare
Pentru ca terapia să funcționeze, te vom ajuta să găsești terapeutul potrivit pentru tine.
Cu un scurt test te putem ajuta să găsești, în 5 minute, persoana potrivită care să te asculte.
Alegem terapeuții cu atenție
Alegem terapeuții cu atenție
Înainte ca terapeuții să se alăture comunității noastre, aceștia trec printr-un proces de selecție îndelungat, în cadrul căruia educația și pregătirea acestora sunt verificate.
Te vom ajuta să găsești terapeutul potrivit.
Te vom ajuta să găsești terapeutul potrivit.
Printr-un scurt test, îți vom arăta cei mai potriviți trei terapeuți în funcție de cerințele și nevoile tale.
Vom completa terapia cu video-uri educaționale
Vom completa terapia cu video-uri educaționale
Abonații vor avea acces la 60 de video-uri educaționale despre sănătatea mintală pe care le pot viziona în orice moment.
Începe testul
Hedepy
Înscrie-te la newsletter-ul Hedepy
Sfaturi, informații noi, reduceri
Prin înscriere, ești de acord cu politica de prelucrare a datelor personale
Footer

VisaMastercardGoogle PayApple PayPayPalKlarna