S-ar putea să simți că ceva lipsește din viața ta. Poate că aceleași lucruri ți se întâmplă mereu și te întrebi de ce. S-ar putea să ai întrebări al căror răspuns nu îl poți găsi. Psihoterapia este aici ca resursă pentru tine, fie că ai un subiect specific pe care vrei să îl discuți, sau emoții confuze pe care nu le poți desluși singur.

Ce mă va ajuta să aleg terapeutul potrivit pentru mine dacă nu pot numi ceea ce mă deranjează?

Pentru ca psihoterapia  să aibă un efect pozitiv asupra sănătății tale în sensul cel mai larg, relația terapeutică este esențială. Este vorba, în principal, de modul în care te simți în timpul sau după ședință, dacă ai încredere în persoana care stă în fața ta și dacă te poți exprima deschis în prezența acesteia. Ajutorul, empatia sau prima impresie te pot ajuta, lasă-le să te ghideze. Pentru ca acest prim pas să-ți fie cât mai ușor, noi, cei de la Hedepy, am adăugat in profilurile terapeuților scurte video-uri introductive, în care aceștia se prezintă personal.

Ce altceva mă va ajuta în alegerea unui terapeut?

Există o întrebare magică, dar simplă, care te poate ajuta să te orientezi: Ce aștept cu adevărat de la psihoterapie? Poate că răspunsul tău este să te simți în general sănătos, să dormi din nou bine sau să găsești un partener de viață. Oricare ar fi, poți compara răspunsul tău cu subiectele pe care le-am enumerat sub profilul fiecăruia dintre psihoterapeuții noștri. Cerința pentru alegerea unui psihoterapeut nu este neapărat să poți răspunde la această întrebare sau să te poți descrie cu exactitate, este doar un ghid util care poate să te ajute să iei decizia corectă.

Cât de importantă este abordarea psihoterapeutică pentru alegerea corectă a unui psihoterapeut?

Este important ca fiecare psihoterapeut să ofere informații despre direcția psihoterapeutică în care și-a realizat formarea. Noi onorăm acest standard aici, la Hedepy. În profilul terapeuților noștri, puteți întâlni abordări precum: psihodinamică, Gestalt, sistemică și multe alte direcții psihoterapeutice. Dacă aceste informații sunt importante pentru dumneavoastră personal, aveți opțiunea de a alege psihoterapeutul în funcție de preferințe. Fiecare direcție psihoterapeutică are specificul ei. Dar dacă nu aveți nicio idee ce presupun aceste formări, este perfect în regulă. Rămâneți fidel intuiției sau alegeți psihoterapeutul în funcție de alte criterii. Știm din experiența noastră că o relația sănătoasă între client și psihoterapeut va fi mai importantă pentru o terapie de calitate decât direcția terapeutică.

Este utilă psihoterapia chiar dacă nu mă deranjează nimic anume?

Da, cu siguranță. Psihoterapia nu trebuie să fie doar un remediu pentru suferințele și problemele noastre, ci poate fi și un sprijin pentru dezvoltarea noastră personală. Dacă doriții să vă dezvoltați propriul potențial, psihoterapia este o opțiune ideală.

Te gândești să încerci terapia?

Merită cu siguranță o încercare
Pentru ca terapia să funcționeze, te vom ajuta să găsești terapeutul potrivit pentru tine.
Cu un scurt test te putem ajuta să găsești, în 5 minute, persoana potrivită care să te asculte.
Alegem terapeuții cu atenție
Alegem terapeuții cu atenție
Înainte ca terapeuții să se alăture comunității noastre, aceștia trec printr-un proces de selecție îndelungat, în cadrul căruia educația și pregătirea acestora sunt verificate.
Te vom ajuta să găsești terapeutul potrivit.
Te vom ajuta să găsești terapeutul potrivit.
Printr-un scurt test, îți vom arăta cei mai potriviți trei terapeuți în funcție de cerințele și nevoile tale.
Vom completa terapia cu video-uri educaționale
Vom completa terapia cu video-uri educaționale
Abonații vor avea acces la 60 de video-uri educaționale despre sănătatea mintală pe care le pot viziona în orice moment.
Începe testul
Hedepy
Înscrie-te la newsletter-ul Hedepy
Sfaturi, informații noi, reduceri
Prin înscriere, ești de acord cu politica de prelucrare a datelor personale
Footer

VisaMastercardGoogle PayApple PayPayPalKlarna