Cum să supraviețuiești Zilei Îndrăgostiților atunci când ești singur?

Iarăși o luăm de la capăt, după primele zile din februarie, se apropie data fatidică care îți amintește unde te situezi când vine vorba de subiectul „iubire”: Valentine’s Day.

”Cum rămâne cu iubitul tău?”

Mai rău decât mătușa ta cu acea întrebare stânjenitoare pusă la masa de Crăciun, acest eveniment este un deget în rană pe care îl maschezi inteligent cu un pronunțat sentiment de dezgust față de drăgălășenie și de manifestările de romantism pe rețelele de socializare, la televizor, printre prietenii tăi, peste tot. Cu toate acestea, dacă ai evitat în mod strategic să răspunzi la întrebarea mătușii tale „Cum rămâne cu iubitul tău?”, atunci când vine 14 februarie, este foarte probabil ca un ecou interior să se ridice din adâncuri și să te trezești că te confrunți cu ceea ce ai evitat. Este foarte greu să te îndepărtezi de tine însuți. Dacă ar exista un bilet dus-întors spre o altă planetă, l-ai lua imediat. Dar nu. Trebuie să supraviețuiești cumva acestei zile.

Cum treci de la supraviețuire la coexistență pașnică?

Iată 4 pași pentru a evita să-l urmărești pe Cupidon și să-l lovești cu propriile săgeți.

Primul tip cea mai importantă: acceptă-ți emoțiile. Dacă există un deget care apasă pe rană, ai grijă de rană, învinovățirea degetului nu va face ca aceasta să se vindece. Te simți supărat pentru că Cupidon nu reușește nimic? Bine, dă-i drumul. Te doare pentru că de mult timp tânjești după un contact intim, după atenție, după atenție, după romantismul care – până la urmă – ți-ar aduce atâta plăcere? Ei bine, eliberează această durere. Ești nostalgic după vremurile în care petreceai cu plăcere această zi care acum este un chin pentru că jumătatea ta nu mai este alături de tine? Dă-ți permisiunea de a  primi și de a  îmbrățișa emoțiile. Folosește un canal expresiv care ți se potrivește: scris, desen, muzică, mișcare.

terapeuti

Al doilea pas: fă-ți un cadou. Un gest de iubire pentru tine. De exemplu, poți comanda un mic dejun special care să fie livrat sau un pachet cadou care să fie livrat la domiciliu. Cu siguranță ai trăit bucuria de a despacheta un colet, chiar dacă știi ce conține, pentru că l-ai ales chiar tu.

Al treilea tip: dedică un cântec. În această zi, muzica joacă, de asemenea, un rol important și probabil că ți-ai dori ca cineva să îți dedice un cântec. Acel cineva ai putea fi tu. Aprinde o lumânare, apasă play, închide ochii și călătorește cu mintea. Lasă-te purtat de emoții. Și dacă o lacrimă cade, lasă-o să-ți mângâie fața.

Al patrulea pas: oferă-ti o seară plăcută. Ai grijă de detalii. O cină la lumina lumânărilor? Un film de dragoste? Un concert care înduioșează? Singur sau cu prietenii? Alege ceea ce îți place, poartă ținuta ta preferată, acei pantofi care îți taie respirația, un strop din acel parfum pe care îl alegi la ocazii speciale și… Să ai o seară minunată de dragoste, o dragoste care începe prin a te iubi pe tine.

 

hedepy-michaela-3-w

Încercați psihoterapia prin video conferință

Nu trebuie să faceți față singur
Dr. Psih. Maria Bran Psihoterapeut (3000+ ore de practică)
DEPRESIE STIMĂ DE SINE TRAUMĂ PSIHOSOMATIZĂRI
Formare în psihoterapie verificată
„În relația terapeutică pe care o co-construim identificăm semnificații multiple și opțiuni pentru gestionarea diferitelor situații de viață cu care te confrunți.“
249 RON / programare
DEPRESIE FRICĂ PSIHOSOMATIZĂRI SINGURĂTATE
Psihoterapeut aflat în formare
„Viața este un drum anevoios, însă putem alege să facem un pas spre propria persoană. Putem să împărtășim greutatea care ne apasă. O durere împărtășită este pe jumătate mai ușoară.“
199 RON / programare
ANXIETATE DEPRESIE RELAȚII INTIMITATE ȘI SEXUALITATE
Formare în psihoterapie verificată
„Psihoterapia este cunoaștere și transformare.“
199 RON / programare
Cum te putem susține?

Probleme cu care te pot ajuta psihoterapeuții noștri