Nu pot numi exact ce mă deranjează

S-ar putea să simțiți că ceva lipsește din viața dumneavoastră. Poate că aceleași lucruri vi se întâmplă mereu și mereu și vă întrebați de ce. S-ar putea să veții întrebări cărora nu știi să le răspundeți, chiar dacă le căuți răspunsul de mult timp. Și chiar și pentru toate celelalte „poate”, nu trebuie să fiți singur. Psihoterapia este aici pentru dumneavoastră, fie că vine cu un subiect specific sau cu sentimente generale.

Ce mă va ajuta să aleg terapeutul potrivit pentru mine dacă nu pot numi ceea ce mă deranjează?

Pentru ca psihoterapia  să aibă un efect pozitiv asupra sănătății dumneavoastră în sensul cel mai larg,  relația psihoterapeutică este esențială. Este vorba, în principal, de modul în care vă simțiți în timpul sau după ședință, dacă aveți încredere în persoana care stă în fața dumneavoastră și dacă vă puteți exprima deschis în prezența acesteia. Ajutorul, empatia sau prima impresie vă pot ajuta, lăsați-le să vă  ghideze. Pentru ca acest prim pas vă  fie cât mai ușor, noi, cei de la Hedepy, v-am pregătit scurte medalioane video introductive, în care psihoterapeuții noștri se vor prezenta personal.

 

Co dalšího mi pomůže při výběru terapeuta?

Existuje magická a zároveň prostá otázka, která vám může pomoci se zorientovat, položte si ji právě teď: Co od psychoterapie vlastně čekám? Možná je vaší odpovědí cítit se celkově zdravě, zase klidně spát nebo najít partnera pro život. Ať už je jakákoliv, můžete porovnat vaši odpověď s tématy, která jsme pro vás přehledně vypsali pod profil každého z našich terapeutů. Berte to ale pouze jako nápovědu. Podmínkou k výběru psychoterapeuta totiž není umět si na tuto otázku odpovědět nebo se dokázat přesně či přibližně zařadit, je pouze pomocným vodítkem, které vám může dopomoci k rozhodnutí při výběru. 

Ce altceva mă va ajuta în alegerea unui terapeut?

Există o întrebare magică, dar simplă, care vă poate ajuta să vă orientații, pune-ți-o chiar acum: Ce aștept cu adevărat de la psihoterapie? Poate că răspunsul dumneavoastră este să vă simți în general sănătos, să dormiți din nou bine sau să găsiții un partener pe viață. Oricare ar fi, puteți compara răspunsul dumneavoastră cu subiectele pe care le-am enumerat  sub profilul fiecăruia dintre psihoterapeuții noștri. Dar luați-o doar ca pe un indiciu. Cerința pentru alegerea unui psihoterapeut nu este să puteți răspunde la această întrebare sau să vă puteți descrie cu exactitate, este doar un ghid util care poate să vă ajute să luați decizia corectă în momentul alegerii.

01 (1)

Cât de importantă este abordarea psihoterapeutică pentru alegerea corectă a unui psihoterapeut?

Este un bun obicei ca fiecare psihoterapeut să ofere informații despre direcția psihoterapeutică în care și-a realizat formarea. Noi onorăm acest standard aici, la Hedepy. În profilul terapeuților noștri, puteți întâlni abordări precum: psihodinamică, psihoterapeuți Gestalt, o abordare sistemică și o serie de alte direcții psihpterapeutice. Dacă aceste informații sunt importante pentru dumneavoastră personal, aveți opțiunea de a alege psihoterapeutul în funcție de preferințe. Fiecare direcție psihoterapeutică are specificul ei. Dar dacă nu aveți nicio idee despre ce să vă imaginații sub termenii menționați, este perfect în regulă. Rămâneți fidel intuiției  sau alegeți psihoterapeutul în funcție de alte criterii. Știm din experiența noastră că o relația  sânâtoasă dintre dumneavoastră și psihoterapeut u va fi mai importantă pentru o terapie de calitate decât direcția terapeutică.

 

Este utilă psihoterapia chiar dacă nu mă deranjează nimic anume?

Da, cu siguranță. Psihoterapia nu trebuie să fie doar un remediu pentru suferințele și problemele noastre, ci poate fi și un sprijin pentru dezvoltarea noastră personală. Dacă doriții să vă dezvoltați propriul potențial, psihoterapia este o opțiune ideală.

Încercați psihoterapia prin video conferință

Folosește acest voucher pentru o primă ședință gratuită: 🎁 47F786EF
ANXIETATE DEPRESIE RELAȚII INTIMITATE ȘI SEXUALITATE
Formare în psihoterapie verificată
„Psihoterapia este cunoaștere și transformare.“
179 RON / programare
DEPRESIE FRICĂ PSIHOSOMATIZĂRI SINGURĂTATE
Psihoterapeut aflat în formare
„Viața este un drum anevoios, însă putem alege să facem un pas spre propria persoană. Putem să împărtășim greutatea care ne apasă. O durere împărtășită este pe jumătate mai ușoară.“
179 RON / programare
DEPRESIE STIMĂ DE SINE TRAUMĂ PSIHOSOMATIZĂRI
Formare în psihoterapie verificată
„În relația terapeutică pe care o co-construim identificăm semnificații multiple și opțiuni pentru gestionarea diferitelor situații de viață cu care te confrunți.“
229 RON / programare