Nu pot numi exact ce mă deranjează

S-ar putea să simțiți că ceva lipsește din viața dumneavoastră. Poate că aceleași lucruri vi se întâmplă mereu și mereu și vă întrebați de ce. S-ar putea să aveți întrebări ale căror răspuns nu îl puteți găsi. Și chiar și pentru toate celelalte „poate”, nu trebuie să fiți singur. Psihoterapia este aici pentru dumneavoastră, fie că avețicu un subiect specific sau emoții confuze.

Ce mă va ajuta să aleg terapeutul potrivit pentru mine dacă nu pot numi ceea ce mă deranjează?

Pentru ca psihoterapia  să aibă un efect pozitiv asupra sănătății dumneavoastră în sensul cel mai larg,  relația psihoterapeutică este esențială. Este vorba, în principal, de modul în care vă simțiți în timpul sau după ședință, dacă aveți încredere în persoana care stă în fața dumneavoastră și dacă vă puteți exprima deschis în prezența acesteia. Ajutorul, empatia sau prima impresie vă pot ajuta, lăsați-le să vă  ghideze. Pentru ca acest prim pas vă  fie cât mai ușor, noi, cei de la Hedepy, v-am pregătit scurte medalioane video introductive, în care psihoterapeuții noștri se vor prezenta personal.

Ce altceva mă va ajuta în alegerea unui terapeut?

Există o întrebare magică, dar simplă, care vă poate ajuta să vă orientații, pune-ți-o chiar acum: Ce aștept cu adevărat de la psihoterapie? Poate că răspunsul dumneavoastră este să vă simți în general sănătos, să dormiți din nou bine sau să găsiții un partener pe viață. Oricare ar fi, puteți compara răspunsul dumneavoastră cu subiectele pe care le-am enumerat  sub profilul fiecăruia dintre psihoterapeuții noștri. Dar luați-o doar ca pe un indiciu. Cerința pentru alegerea unui psihoterapeut nu este să puteți răspunde la această întrebare sau să vă puteți descrie cu exactitate, este doar un ghid util care poate să vă ajute să luați decizia corectă în momentul alegerii.

Cât de importantă este abordarea psihoterapeutică pentru alegerea corectă a unui psihoterapeut?

Este important ca fiecare psihoterapeut să ofere informații despre direcția psihoterapeutică în care și-a realizat formarea. Noi onorăm acest standard aici, la Hedepy. În profilul terapeuților noștri, puteți întâlni abordări precum: psihodinamică, Gestalt, sistemică și multe alte direcții psihoterapeutice. Dacă aceste informații sunt importante pentru dumneavoastră personal, aveți opțiunea de a alege psihoterapeutul în funcție de preferințe. Fiecare direcție psihoterapeutică are specificul ei. Dar dacă nu aveți nicio idee ce presupun aceste formări, este perfect în regulă. Rămâneți fidel intuiției sau alegeți psihoterapeutul în funcție de alte criterii. Știm din experiența noastră că o relația sănătoasă între client și psihoterapeut va fi mai importantă pentru o terapie de calitate decât direcția terapeutică.

 

Este utilă psihoterapia chiar dacă nu mă deranjează nimic anume?

Da, cu siguranță. Psihoterapia nu trebuie să fie doar un remediu pentru suferințele și problemele noastre, ci poate fi și un sprijin pentru dezvoltarea noastră personală. Dacă doriții să vă dezvoltați propriul potențial, psihoterapia este o opțiune ideală.

Încercați psihoterapia prin video conferință

Nu trebuie să faceți față singur
Dr. Psih. Maria Bran Psihoterapeut (3000+ ore de practică)
DEPRESIE STIMĂ DE SINE TRAUMĂ PSIHOSOMATIZĂRI
Formare în psihoterapie verificată
„În relația terapeutică pe care o co-construim identificăm semnificații multiple și opțiuni pentru gestionarea diferitelor situații de viață cu care te confrunți.“
249 RON / programare
DEPRESIE FRICĂ PSIHOSOMATIZĂRI SINGURĂTATE
Psihoterapeut aflat în formare
„Viața este un drum anevoios, însă putem alege să facem un pas spre propria persoană. Putem să împărtășim greutatea care ne apasă. O durere împărtășită este pe jumătate mai ușoară.“
199 RON / programare
ANXIETATE DEPRESIE RELAȚII INTIMITATE ȘI SEXUALITATE
Formare în psihoterapie verificată
„Psihoterapia este cunoaștere și transformare.“
199 RON / programare
Cum te putem susține?

Probleme cu care te pot ajuta psihoterapeuții noștri