Noul An și terapia. Poți începe chiar și acum

Noul An și terapia. Poți începe chiar și acum


Distribuie articolul

Anul Nou simbolizează noi începuturi. Acesta este motivul pentru care mulți oameni îl văd ca pe o oportunitate de a face schimbări care le vor îmbunătăți viața. Nu trebuie să fie vorba doar de activități care țin de sănătatea fizică, ci și de bunăstarea psihologică. Poți obține aceste îmbunătățiri prin terapie.

Până de curând, oamenii aveau tendința de a păstra un secret din faptul că mergeau la terapie. Dar vremurile se schimbă și acum se vorbește mult mai deschis despre sănătatea mintală și echilibrul emoțional. Și doar pentru că cineva cere ajutorul unui terapeut, nu înseamnă că este nebun sau că suferă de o boală psihică gravă. Poate că vrea doar să-și pună ordine în gânduri și să-și discute sentimentele cu o persoană imparțială care nu-l va judeca în niciun fel.

Terapia poate fi foarte utilă pentru a face față unor probleme precum anxietatea, depresia, Burnout sau dificultăți în relații. Funcționează la fel de bine și ca parte a dezvoltării personale, atunci când dorești să devii o variantă mai bună a ta, dar nu ești sigur de unde să începi. Un terapeut poate deveni sprijinul tău în timpul schimbărilor majore din viața ta, dar, în egală măsură, te poate ghida în problemele cotidiene și aparent banale cu care te confrunți.

Nu îți fie teamă să faci primul pas

Dacă ai decis să mergi la terapie, indiferent de motiv, poți continua căutând informații despre diferitele abordări terapeutice. Fiecare dintre ele abordează clientul într-un mod ușor diferit, astfel încât îți puteți face o idee generală despre direcția care va funcționa cel mai bine pentru tine și cu care rezonezi cel mai mult.

Cu toate acestea, poți lua o decizie și într-un alt mod,  poți începe prin alegerea unui terapeut. În primul rând, încearcă să îți întrebi familia și prietenii care merg la terapie ce apreciază ei la terapeutului lor sau cum l-au ales. Acest lucru îți va oferi o recomandare personală care îți va ușura decizia. Apoi, caută și pe internet, unde vei găsi multe referințe și informații cu privire la experiența profesională a terapeuțilori.

Te poți aștepta și ca alegerea terapeutului să nu fie un succes prima. Acest lucru se datorează faptului că vei împărtăși informații foarte sensibile și sentimente intime cu o persoană, așa că este esențial ca aceasta să îți fie compatibil nu numai ca profesionist, ci și ca persoană. Dacă nu funcționează din prima încercare, nu renunța și continuă să cauți.

první krok

Terapia online este la fel de eficientă ca și cea față în față

Datorită tehnologie, nu mai trebuie să te întâlnești fizic cu terapeutul, ci poți face ședințele de terapie online. Acestea funcționează la fel ca și întâlnirile tradiționale, doar că nu este nevoie să te deplasezi sau să aștepți mult timp pentru a programare. Pur și simplu alegi un terapeut care îți place pe baza profilului său și apoi faci o programare online. Toate discuțiile dintre tine și terapeut rămân complet confidențiale datorită securității sporite ale platformei online.

La prima ședință, terapeutul se va prezenta pe scurt și te va întreba motivul pentru care ai ales să vii la terapie, ce te deranjează în prezent sau ce așteptări ai de la el. Depinde de tine cât de multe informații îi dai la început, important este să te simți în siguranță. Așteaptă-te să vorbești mai mult decât terapeutul, este perfect în regulă.

Uneori, subiectul pe care vă concentrați împreună este evident de la bun început și începe să se dezvolte în timpul primei întâlniri, alteori clientul vine cu o problemă destul de complexă pe care nu o poate numi cu exactitate, iar terapeutul va încerca mai degrabă să exploreze cauza. În funcție de direcția terapeutică, terapeuții pot întreba despre istoricul dificultăților, trecutul familial și alte detalii care pot fi relevante.

Pentru că în timpul terapiei ”sapi” adânc în interiorul tău, este posibil ca ședințele să ți se pară uneori provocatoare din punct de vedere emoțional. Cu toate acestea, un terapeut cu experiență știe ce face și știe care este limita dincolo de care nu trebuie să lase clientul să treacă. Prin urmare, încearcă să vezi terapeutul ca pe un ghid, nu ca pe cineva care se bucură să îți pună întrebări incomode. Doar așa poți descoperi rădăcina problemelor și te poți simți mai bine.

Te gândești să încerci terapia?

Merită cu siguranță o încercare
Pentru ca terapia să funcționeze, te vom ajuta să găsești terapeutul potrivit pentru tine.
Cu un scurt test te putem ajuta să găsești, în 5 minute, persoana potrivită care să te asculte.
Alegem terapeuții cu atenție
Alegem terapeuții cu atenție
Înainte ca terapeuții să se alăture comunității noastre, aceștia trec printr-un proces de selecție îndelungat, în cadrul căruia educația și pregătirea acestora sunt verificate.
Te vom ajuta să găsești terapeutul potrivit.
Te vom ajuta să găsești terapeutul potrivit.
Printr-un scurt test, îți vom arăta cei mai potriviți trei terapeuți în funcție de cerințele și nevoile tale.
Vom completa terapia cu video-uri educaționale
Vom completa terapia cu video-uri educaționale
Abonații vor avea acces la 60 de video-uri educaționale despre sănătatea mintală pe care le pot viziona în orice moment.
Începe testul
Hedepy
Înscrie-te la newsletter-ul Hedepy
Sfaturi, informații noi, reduceri
Prin înscriere, ești de acord cu politica de prelucrare a datelor personale
Footer

VisaMastercardGoogle PayApple PayPayPalKlarna