Să fii femeie poate fi dificil uneori. Cum poate deveni mai ușor?

Să fii femeie poate fi dificil uneori. Cum poate deveni mai ușor?


Distribuie articolul

A fi femeie este frumos. Dar poate fi dificil uneori. Există multe așteptări din partea mediului înconjurător, numeroase sfaturi de viață nesolicitate și comentarii nepotrivite despre aspectul nostru fizic. Acesta este un lucru de care suntem cu toții conștienți. Articolul pe care îl citești este pentru cele dintre voi care se simt ocazional copleșite. Care simt că nu se mai recunosc și că nu mai înțeleg cine sunt ele cu adevărat. Vom încerca să venim cu idei și propuneri despre cum să faci față cerințelor celorlalți și cum să te simți mai feminină și mai veselă.

Parteneră, mamă, fiică, colegă, prietenă…

Avem multe roluri în viață care aduc cu ele așteptări mari. Iar noi, femeile, încercăm să le îndeplinim 100%. Vrem să fim partenere iubitoare care creează căldura în căminu, mame care le oferă copiilor tot ce e mai bun, fiice care nu-și uită părinții, colege care fac o treabă excelentă... Și am putea continua la nesfârșit.

Mai mult, ne străduim să ne menținem în formă, sănătoase și bine îngrijite. Aspectul nostru fizic este, de asemenea, luat în considerare și încercăm măcar să ne întreținem și să fim atrăgătoare. Se presupune că o femeie trebuie să fie frumoasă, mereu gătită și îngrijită.

žena si píše deník

Și totuși, de multe ori simțim că nu facem „destul”. Că ar trebui să ne străduim mai mult, că ar trebui să realizăm mai mult… De unde provine această convingere? De ce ne criticăm frecvent și ne reducem stima de sine în funcție de ceea ce nu facem? Faci deja mai mult decât suficient, crede-ne.

Încearcă să te oprești data viitoare când începi să te critici pentru toate lucrurile pe care nu le-ai făcut sau pe care nu ai reușit să le faci. Ia-ți puțin timp pentru tine, respiră adânc și gândește-te la tot ce ai realizat în ultima vreme. Chiar și la cele mai mici realizări. Sunt un număr mic?

Adesea avem cele mai mari așteptări de la noi însene.

Da, rolurile noastre în viață presupun așteptări. Cu toate acestea, destul de des ne impunem nouă însene cerințe mai mari decât celor din jurul nostru. Chiar și studiile demonstrează că femeile sunt perfecționiste. Și asta mult mai mult decât bărbații. Pe scurt, suntem mai aspre cu noi însele. Vrem să fim cele mai bune mame, partenere și prietene, să ne păstrăm casele curate, să evităm chipsurile, să arătăm ca și cum am ieșit dintr-o revistă de modă și să ne dezvoltăm personal și nu numai.

Dar, în ciuda a ceea ce pot sugera reclamele și social media, acest lucru nu este pur și simplu realizabil. Nici măcar doamnele pe care le admiri pe internet nu pot face totul fără ajutor. Poate că sunt capabile să facă exerciții fizice în mod regulat și să își pregătească singure mesele, dar nu au copii sau o bunică de care să aibă grijă zilnic. Sau reușesc să își dezvolte propria afacere și să fie vizibile online, dar viața lor personală poate are foarte mult de suferit și nu mai petrec timp cu cei dragi. Niciodată nu ai o imagine completă.

Cum să-ți faci viața de femeie mai ”plăcută”

Dacă te-ai identificat în rândurile anterioare, avem patru sugestii pentru a-ți ușura viața.

Fii blândă cu tine însăți și schimbă-ți dialogul interior

Încearcă să te înregistrezi vorbind cu tine însăți din când în când. Ce îți spui în minte? Te gândești la „iar arăt așa” sau la „ridurile mele” atunci când te privești în oglindă? Îți spui „Iar am dat-o în bară” atunci când ceva nu merge bine? Probabil că nu ai vrea să te mai vezi cu prietena ta cea mai bună dacă ți-ar vorbi așa. Dar tu îți petreci întreaga zi cu tine însăți și te critici constant…și cumva, ți se pare în regulă.

Așa că, în loc să te judeci pe tine însăți, fii cea mai bună prietenă a ta și spune-ți ceva încurajator. Este un antrenament excelent pentru stima de sine. S-ar putea să fie dificil la început, așa că imaginează-ți ce ți-ar spune prietena, sora sau mama ta chiar acum.

sebepéče

Lucrează la încrederea în sine

Este în ADN-ul nostru să fim autocritici. Studiile susțin acest lucru. Ne îndoim mereu de noi înșine și ne reproșăm fiecare gafă sau eșec. În realitate, suntem mult mai puternici și mai capabili decât credem.

Cu toate acestea, subestimarea ne împiedică frecvent să ne atingem obiectivele. Credem că suntem incapabili să facem față dificultăților pe care le întâlnim sau considerăm că este o misiune imposibilă pentru noi. Sau poate că nu merităm mai mult. Drept urmare, nici măcar nu ne permitem să visăm sau ne amânăm visele: ”Când voi înțelege acest lucru.”, ”Când voi avea suficienți bani pentru a cumpăra echipament adecvat.”, ”Când copiii mei vor fi mai mari.”,  ”Când…” Nu lăsa stima de sine scăzută să te împiedice să-ți atingi obiectivele. Lucrează la ea și dă-ți permisiunea de a-ți urmări propriile dorințe.

De la femeie la femeie – să rămânem alături una de alta

Nu este neobișnuit ca cei din jurul tău să te judece pentru că ești femeie. Înainte, aveai părul mai îngrijit. Cu siguranță ești însărcinată, ai burta proeminentă. Așa îți crești copiii? Ce rost are să cheltui atâția bani? Putem observa criticile și prejudecățile pe rețelele de socializare și nu numai.

Haide să ne susținem în loc să ne condamnăm unele pe altele. Suntem siguri că înțelegi cât de dureros poate fi atunci când o afirmație neplăcută îți atinge un punct sensibil. Haide să ne apărăm unele pe altele și să nu le permitem celorlalți să ne critice aspectul sau modul de viață. Cu toții suntem unici și trăim în moduri unice, iar asta este frumusețea adevărată.

ženy drží při sobě

Cere ajutor

Perfecționismul este frecvent asociat cu convingerea că putem face totul singuri. Nu ne vom deranja partenerul sau mama, care locuiește în celălalt capăt al orașului. Putem să lucrăm, să avem grijă de copii, să facem curățenie, să gătim și să facem cumpărături… Dar atunci suferim doar din cauza super-eroismului nostru. Devenim propriile noastre victime. Acest lucru nu este acceptabil.

A fi stresată, copleșită și mereu pe fugă nu este o virtute. Nu trebuie să îți asumi toată responsabilitatea. Dacă partenerul sau familia ta nu te pot ajuta, angajează pe cineva să facă curat sau să aibă grijă de copii în timp ce tu ieși la masă. Sau roagă o vecină/ prietenă să te ajute atunci când ai nevoie, este absolut acceptabil. Tu și bunăstarea ta trebuie să fiți pe primul loc. Altfel, nu vei putea fi acolo pentru ceilalți când e nevoie.

Este cu adevărat prea mult pentru tine și te simți paralizată de multitudinea cerințelor și activităților pe care trebuie să le faci? Atunci terapia online poate fi benefică pentru tine. Cu ajutorul unui terapeut, vei căuta sursa problemei, care ar putea fi stima de sine scăzută sau vechile tipare și credințe moștenite de la părinți, sau idei preconcepute pe care le-ai internalizat. Vei descoperi metode de a trăi viața fără presiuni și grabă inutilă. Chiar dacă pare un scenariu de neatins în acest moment, este realizabil! Meriți o viață fericită!

Dacă ai o problemă în relația de cuplu, poți lua în considerare terapia de cuplu. Terapia este disponibilă online, iar prima ședință poate începe chiar de mâine. Îți vom rambursa suma achitată, dacă consideri că prima ședință nu este satisfăcătoare.

Nu ești singur

În cele din urmă, am dori să îți spunem un ultim lucru și probabil cel mai important. Este perfect firesc ca într-o situație dificilă să trăim un val de emoții pe care nu le-am mai trăit până acum. Orice criză are un început, dar are și un sfârșit. La fel și a ta. Și de aceea, dacă te gândești măcar la asta, cere ajutorul unui psiholog, psihiatru, psihoterapeut sau coach. Nu trebuie să treci singur/ă prin perioadele dificile. Găsește ajutorul de care ai nevoie din partea zecilor de terapeuți, dintre care îl poți alege pe cel care se potrivește nevoilor tale și poți rezerva o ședință chiar a doua zi. Apoi te vei conecta cu acesta online, din confortul casei tale.

Te gândești să încerci terapia?

Merită cu siguranță o încercare

Dacă starea ta emoțională este o amenințare la adresa ta sau a celor din jurul tău, te rugăm să suni la 112.
Terapeuții noștri sau Hedepy s.r.o. nu sunt responsabili pentru starea ta de sănătate.

VisaMastercardGoogle PayApple PayPayPalKlarna