Să fii femeie poate fi dificil uneori. Cum poate deveni mai ușor?

Să fii femeie poate fi dificil uneori. Cum poate deveni mai ușor?


Distribuie articolul

A fi femeie este frumos. Dar poate fi dificil uneori. Există multe așteptări din partea mediului înconjurător, numeroase sfaturi de viață nesolicitate și comentarii nepotrivite despre aspectul nostru fizic. Acesta este un lucru de care suntem cu toții conștienți. Articol pe care îl citești este pentru cele dintre voi care se simt ocazional copleșite Care simt că nu se mai recunosc, că își pierd mințile sau că nu mai înțeleg cine sunt ele cu adevărat. Vom încerca să venim cu idei și propuneri despre cum să faci față cerințelor celorlalți și cum să faci să te simți mai feminină și mai veselă.

Parteneră, mamă, fiică, colegă, prietenă…

V životě máme spoustu rolí, které s sebou nesou velká očekávání. A my ženy se je snažíme plnit na 100 %. Chceme být milující partnerky, které vytváří teplo domova, maminky, které dají svým dětem to nejlepší, dcery, které nezapomínají na své rodiče, kolegyně, které odvádí skvělou práci… A mohly bychom pokračovat dál.

Mai mult, ne străduim să ne menținem în formă, sănătoase și bine îngrijite. Aspectul nostru fizic este, de asemenea, luat în considerare și încercăm măcar să ne întreținem și să fim atrăgătoare. Se presupune că o femeie trebuie să fie frumoasă,mereu gătită și îngrijită.

žena si píše deník

Și totuși, de multe ori simțim că nu facem „destul”. Că ar trebui să ne străduim mai mult, că ar trebui să realizăm mai mult… De unde provine această convingere? De ce ne criticăm frecvent și ne reducem stima de sine în funcție de ceea ce nu facem? Faci deja mai mult decât suficient, crede-ne.

Încearcă să te oprești data viitoare când începi să te critici pentru toate lucrurile pe care nu le-ai făcut sau pe care nu ai reușit să le faci. Ia-ți puțin timp pentru tine, respiră adânc și gândește-te la tot ce ai făcut în ultima vreme. Chiar și la cele mai mici realizări. Sunt un număr mic?

Adesea avem cele mai mari așteptări de la noi înșine.

Da, rolurile noastre în viață presupun așteptări. Cu toate acestea, destul de des ne impunem nouă înșine cerințe mai mari decât celor din jurul nostru. Chiar și studiile demonstrează că femeile sunt perfecționiste. Și asta mult mai mult decât bărbații. Pe scurt, suntem mai aspre cu noi însele. Vrem să fim cele mai bune mame, partenere și prietene, să ne păstrăm casele curate, să evităm chipsurile, să arătăm ca și cum am ieșit dintr-o revistă de modă și să ne dezvoltăm.

Dar, în ciuda a ceea ce pot sugera reclamele și social media, acest lucru nu este pur și simplu realizabil. Nici măcar doamnele pe care le admiri pe internet nu pot face totul fără ajutor. Poate că sunt capabile să facă exerciții fizice în mod regulat și să își pregătească singure mesele, dar nu au copii sau o bunică care să aibă grijă zilnic. Sau reușesc să își dezvolte propria afacere și să fie vizibile online, dar viața lor personală poate are foarte mult de suferit și nu mai petrec timp cu cei dragi. Niciodată nu ai o imagine completă.

Cum să-ți faci viața de femeie mai ”plăcută”

Dacă te-ai identificat în rândurile anterioare, avem patru sugestii pentru a-ți ușura viața.

Fii blândă cu tine însăți și schimbă-ți dialogul interior

Încearcă să te înregistrezi vorbind cu tine însăți din când în când. Ce îți spui în minte? Te gândești la „iar arăt așa” sau la „ridurile mele” atunci când te privești în oglindă? Îți spui „Iar am dat-o în bară” atunci când ceva nu merge bine? Probabil că nu ai vrea să te mai vezi cu prietena ta cea mai bună dacă ți-ar vorbi așa. Dar tu îți petreci întreaga zi cu tine însuți și te critici constant.. și cumva, ți se pare în regulă.

Așa că, în loc să te judeci pe tine însăți, fii cea mai bună prietenă a ta și spune-ți ceva încurajator. Este un antrenament excelent pentru stima de sine. S-ar putea să fie dificil la început, așa că imaginează-ți ce ți-ar spune prietena, sora sau mama ta chiar acum.

sebepéče

Lucrează la încrederea în sine și nu o lăsa să-ți fure visele

Este în ADN-ul nostru să fim autocritici. Studiile susțin acest lucru. Ne îndoim mereu de noi înșine și ne reproșăm fiecare gafă sau eșec. În realitate, suntem mult mai puternici și mai capabili decât ne dăm credit.

Cu toate acestea, subestimare ne împiedică frecvent să ne atingem obiectivele. Credem că suntem incapabili să facem față dificultăților pe care le întâlnim sau considerăm că este o misiune imposibilă pentru noi. Sau poate că nu merităm mai mult. Drept urmare, nici măcar nu ne permitem să visăm sau ne amânăm visele. Când voi înțelege acest lucru, când voi avea suficienți bani pentru a cumpăra echipament adecvat, când copiii mei vor fi mai mari, când… Nu lăsa o stimă de sine scăzută să te împiedice în a-ți atinge obiectivele. Lucrează la ea și dă-ți permisiunea de a-ți urmai propriile dorințe.

De la femeie la femeie – să rămânem împreună

Nu este neobișnuit ca cei din jurul tău să te judece că ești femeie. Înainte, aveai părul mai îngrijit. Cu siguranță ești însărcinată, ai burta proeminentă. Așa îți crești copiii? Ce rost are să cheltui atâția bani? Putem observa criticile și prejudecățilet pe rețelele de socializare.

Haide să rămânem împreună în loc să ne condamnăm unele pe altele. Sunt sigură că înțelegi cât de dureros poate fi atunci când o afirmație neplăcută îți atinge un punct sensibil. Haide să ne apărăm unele pe altele și să nu le permitem celorlalți să ne critice aspectul sau modul de viață. Cu toții suntem unici și trăim în moduri unice, iar asta este frumusețea adevărată.

ženy drží při sobě

Cere ajutor

Perfecționismul este frecvent asociat cu convingerea că putem face totul singuri. Nu ne vom deranja partenerul sau mama, care locuiește în celălalt capăt al orașului. Putem să lucrăm, să avem grijă de copii, să facem curățenie, să gătim și să facem cumpărături… Dar atunci suferim doar din cauza super-eroismului nostru.Devenim propriile noastre victime. Acest lucru nu este acceptabil.

A fi stresat, copleșit și mereu pe fugă nu este o virtute. Nu trebuie să îți asumi toată responsabilitatea. Dacă partenerul sau familia ta nu te pot ajuta, angajează pe cineva să facă curat sau să aibă grijă de copii în timp ce tu ieși la masă.Sau roagă o vecină/ prietenă să te ajute atunci când ai nevoie Este absolut acceptabil. Tu și bunăstarea ta trebuie să fiți pe primul loc; altfel, nu vei putea fi acolo pentru ceilalți.

Este cu adevărat prea mult pentru tine și  te simți paralizată de multitudinea cerințelor și activităților pe care trebuie să le faci? Atunci terapia online poate fi benefică pentru tine. Cu ajutorul unui terapeut, vei căuta sursa problemei, care ar putea fi stima de sine scăzută sau vechile paternuri, credințe moștenite de la părinți sau idei preconcepute pe care le-ai internalizat. Vei descoperi o metode de a trăi viața fără presiuni și grabă inutilă. Chiar dacă pare de neatins în acest moment, este realizabil! Meriți o viață fericită!

Dacă ai o problemă în relația de cuplu, poți lua în considerare terapia de cuplu. Terapia este disponibilă online, iar prima ședință poate începe chiar de mâine. Îți vom rambursa banii dacă consideri că terapia nu funcționează pentru tine.

Nu ești singur

În cele din urmă, am dori să îți spunem un ultim lucru și probabil cel mai important. Este perfect firesc ca într-o situație dificilă să trăim un val de emoții pe care nu le-am mai trăit până acum. Orice criză, într-adevăr, orice criză, are un început, dar are și un sfârșit. La fel și a ta. Și de aceea, dacă te gândești măcar la asta, cere ajutorul unui psiholog, psihiatru, psihoterapeut sau coach. Nu trebuie să te descurci singur. Poți găsi ajutor de la peste 30 de terapeuți, dintre care poți alege pe cel care se potrivește nevoilor tale și poți rezerva o ședință chiar a doua zi. Apoi te vei conecta cu un terapeut online, din confortul casei tale.

Te gândești să încerci terapia?

Merită cu siguranță o încercare
Pentru ca terapia să funcționeze, te vom ajuta să găsești terapeutul potrivit pentru tine.
Cu un scurt test te putem ajuta să găsești, în 5 minute, persoana potrivită care să te asculte.
Alegem terapeuții cu atenție
Alegem terapeuții cu atenție
Înainte ca terapeuții să se alăture comunității noastre, aceștia trec printr-un proces de selecție îndelungat, în cadrul căruia educația și pregătirea acestora sunt verificate.
Te vom ajuta să găsești terapeutul potrivit.
Te vom ajuta să găsești terapeutul potrivit.
Printr-un scurt test, îți vom arăta cei mai potriviți trei terapeuți în funcție de cerințele și nevoile tale.
Vom completa terapia cu video-uri educaționale
Vom completa terapia cu video-uri educaționale
Abonații vor avea acces la 60 de video-uri educaționale despre sănătatea mintală pe care le pot viziona în orice moment.
Începe testul
Hedepy
Înscrie-te la newsletter-ul Hedepy
Sfaturi, informații noi, reduceri
Prin înscriere, ești de acord cu politica de prelucrare a datelor personale
Footer

VisaMastercardGoogle PayApple PayPayPalKlarna