Cum poate ajuta psihoterapia în ceea ce privește sexualitatea?

Sexualitatea este înrădăcinată în noi din punct de vedere biologic. Sunt numeroase studii științifice care arată că în uter în perioada prenatală ( în corpul mamei lor) zâmbesc la stimularea fizică a sexelor. Vedem același lucru la copiii mici, care în mod normal își ating organele genitale și experimentează excitare. Cu toate acestea, sexualitatea ne provoacă multe probleme. Psihoterapia este una dintre modalitățile prin care putem fi satisfăcuți în domeniul intimității și al sexualității.

Cum să vă cunoașteți sexualitatea?

Sexualitatea nu se referă la persoana cu care faceți sex sau la cât de des faceți sex. Sexualitatea este o combinație de gânduri, sentimente, dorințe și comportamente sexuale față de ceilalți. Sexualitatea este diversă și unică, iar cunoașterea legilor propriei sexualități contribuie la o viață fericită. Dacă vă simțiți confuz în ceea ce privește sexualitatea dumneavoastră, este mai bine să mergeți la un psihoterapeut și să explorați sexualitatea într-un mediu sigur, decât să faceți orice test de sexualitate de pe internet.

 

Care sunt problemele comune în materie de sex?

Potrivit experților, problemele sexuale pot afecta până la 40% dintre oameni. Acestea sunt însoțite de un răspuns corporal neobișnuit, incomplet sau perturbat la o stimulare sexuală eficientă, iar problema nu se datorează vreunei cauze corporale. Deci, ele au un caracter mental. Cele mai frecvente probleme sexuale includ, de exemplu, lipsa sau pierderea dorinței sexuale, disfuncția erectilă la bărbați, ejacularea prematură sau incapacitatea de a ajunge la orgasm (în special la femei).

Cum să depășești aversiunea față de sex?

Lipsa dorinței sexuale este o problemă sexuală care afectează cel mai des femeile. Pur și simplu, ea se manifestă prin faptul că partenerul tău nu vrea să se culce cu tine, ceea ce duce la o lipsă de sex în căsnicie și, astfel, poate cauza alte probleme de relație. În general, aversiunea față de sex este un mecanism de apărare prin care organismul se protejează. Cauzele pot fi diverse, de la experiențe sexuale neplăcute din trecut, trecând prin oboseală și stres cronic, până la anxietate sau alte boli. Psihoterapia poate fi o modalitate eficientă nu doar pentru cei care suferă de această aversiune, ci și pentru un cuplu, atunci când celălalt este frustrat că partenerul nu vrea să se culce cu el.

internetinė terapija

Poate avea disfuncția erectilă cauze psihice?

Mulți terapeuți au auzit clientul spunând „nu pot să o fac” sau „o voi face prea repede”. Până la 20% din tulburările de disfuncție erectilă sunt legate de psihicul uman. Acestea sunt cel mai adesea stresul, vinovăția pentru nemulțumirea partenerului, nervozitatea și presiunea de a performa, stima de sine scăzută asociată sau anxietatea și depresia. Prin urmare, înainte de a vizita un sexolog sau o farmacie pentru pastile, treceți pe la un psihoterapeut și încercați să vorbiți mai întâi despre problemele dumneavoastră.

 

Cum să creșteți libidoul?

Pierderea libidoului sau scăderea excitației poate fi experimentată de multe femei. Acest lucru este cel mai des întâlnit de femei odată cu debutul sarcinii, maternitatea, munca excesivă și stresul. De asemenea, anumite tipuri specifice de contraceptive hormonale pot provoca o scădere sau o pierdere a libidoului. Psihoterapia online oferă un spațiu sigur în care o femeie se poate deschide, poate descoperi cauzele și poate găsi o modalitate de a-și crește libidoul și de a se bucura din nou de sex.

 

Cum poate ajuta psihoterapia online la tratarea problemelor sexuale?

Un obstacol comun în calea contactării unui psihoterapeut este teama de ceea ce vor spune ceilalți despre mine. Psihoterapia online poate fi o soluție ideală pentru problemele sexuale ale multor persoane. În principal pentru că poți alege un expert din alt oraș sau regiune și poți organiza întâlnirea din confortul casei tale prin intermediul unei platforme online. Datorită acestui lucru, economisiți timp, vă puteți relaxa suficient și vă simțiți în siguranță, pentru că nimeni nu vă va întâlni în fața ușii specialistului.

Povestea reală a clientului și cum l-a ajutat terapia:

„Îmi era frică de intimitate. La 29 de ani, nu avusesem încă nicio relație. În prezența femeilor, îmi era rușine să scot măcar un sunet. Când am rămas tăcut pe tot parcursul primei mele întâlniri, pe care am obținut-o prin intermediul dating-ului online, am atins fundul sacului. Practicând mindfulness la sfatul terapeutului meu, am învățat să nu mă concentrez pe nervozitatea mea. Am început să mă antrenez pentru a-mi înfrunta teama și astăzi mă aflu într-o relație fericită.”

Încercați psihoterapia prin video conferință

Nu trebuie să faceți față singur
DEPRESIE FRICĂ PSIHOSOMATIZĂRI SINGURĂTATE
Psihoterapeut aflat în formare
„Viața este un drum anevoios, însă putem alege să facem un pas spre propria persoană. Putem să împărtășim greutatea care ne apasă. O durere împărtășită este pe jumătate mai ușoară.“
199 RON / programare
Dr. Psih. Maria Bran Psihoterapeut (3000+ ore de practică)
DEPRESIE STIMĂ DE SINE TRAUMĂ PSIHOSOMATIZĂRI
Formare în psihoterapie verificată
„În relația terapeutică pe care o co-construim identificăm semnificații multiple și opțiuni pentru gestionarea diferitelor situații de viață cu care te confrunți.“
249 RON / programare
ANXIETATE DEPRESIE RELAȚII INTIMITATE ȘI SEXUALITATE
Formare în psihoterapie verificată
„Psihoterapia este cunoaștere și transformare.“
199 RON / programare
Cum te putem susține?

Probleme cu care te pot ajuta psihoterapeuții noștri