Cum te poate ajuta psihoterapia în parenting?

A fi părinte este una dintre cele mai frumoase, dar în același timp și cele mai dificile sarcini din viață. Atunci când ne căutăm stilul de parenting, pornim adesea de la experiențele noastre din copilărie. În cel mai bun caz, repetăm ceea ce ne-a plăcut, în cel mai rău caz, știm cum nu vrem să fim. Psihoterapia ne poate ajuta să găsim un echilibru între ceea ce ne-am dori să fim pentru copilul nostru și ceea ce are nevoie cu adevărat acesta.

A, parenting. Cum să o facem?

„Oh, Parenting” este titlul unei cărți scrise de Laura Markham, care, spre deosebire de alți autori, scrie despre cum să ne schimbăm propriul comportament ca părinți și să ne dezvoltăm copiii în direcția dorită de noi. Citirea unei astfel de cărți este un bun început pe calea către o educație responsabilă, dar nu este întotdeauna suficientă. Este bine să mergem la un psiholog și să ne consultăm cu el despre cum să procedăm în anumite situații educaționale.

 

Cum să construiești relații cu copiii?

Fiecare copil are nevoie de dragoste. Cu cât îi arătăm mai multă iubire copilului nostru, cu atât mai mult consolidăm încrederea dintre noi și aprofundăm relația noastră. Mai multă grijă, interes și atenție înseamnă mai puține pedepse și conflicte în copilărie și, mai târziu, la pubertate. Căutați și descoperiți situațiile în care voi și cei dragi vă simțiți bine, când vă simțiți bine în familie și creați în mod conștient mai multe astfel de ocazii.

Care sunt cele mai frecvente probleme în familie?

În fiecare familie pot exista probleme care perturbă relațiile dintre membrii individuali ai familiei. Cele mai frecvente probleme în familie includ certurile dintre părinți care se pot încheia cu despărțirea acestora sau cu un divorț, violența domestică, neglijarea, probleme cu frații, dificultăți financiare, o relație dificilă cu noul partener al unui părinte și multe altele. Este important să abordăm aceste probleme și să le discutăm în timp util pentru a minimiza consecințele negative care pot cauza probleme pe termen lung.

internetinė terapija

Cum se rezolvă problemele din familie?

Orice problemă poate fi rezolvată. Prin urmare, este esențial să nu treceți cu vederea problema, ci să le numiți cât mai curând posibil și să le rezolvați împreună ca familie. În acest sens, poate fi utilă psihoterapia de familie, în care membrii familiei (care sunt afectați de problemă) sau întreaga familie lucrează cu un specialist pentru ameliorare. Dar chiar și ca individ, poți căuta ajutor profesional. Deși nu îi pot schimba pe ceilalți membri ai familiei, te pot influența pe tine însuți, modul în care trăiești ceea ce se întâmplă în familie, cum reacționezi și poți stabili un mod de funcționare mai sănătos și mai fericit în familie.

 

Cum se rezolvă problemele cu copiii?

Mai devreme sau mai târziu, este posibil să nu ne mai înțelegem copiii și să avem probleme. Este firesc să ne gândim mai întâi că ceva nu a mers bine sau că am neglijat ceva sau că ne-am înșelat în ceea ce privește personalitatea copilului nostru. Este ușor să fim supărați pe copil și să dorim o corecție. Cu toate acestea, este necesar să privim problemele cu copiii ca pe o problemă a întregului sistem familial. Copiii nu le fac intenționat și, adesea, este vorba doar de faptul că nu pot reacționa mai bine la o anumită situație. Cheia pentru a face față cu succes problemei este încrederea dintre copil și părinte și legătura dintre ei.

 

Cum poate ajuta psihoterapia online în relațiile de familie?

Psihoterapia online poate fi utilă mai ales la început, când observăm că relațiile de familie se complică sau se răcesc cumva. Întâlnirea cu un expert ne poate oferi noi perspective asupra situației, ne poate oferi posibile soluții și ne poate inspira să comunicăm despre relațiile noastre cu ceilalți membri ai familiei.

Povestea reală a unui client și cum l-a ajutat terapia:

„Eram complet epuizat. Nu așa mi-am imaginat maternitatea – nu dormeam din cauza alăptării de noapte, stare de nervozitate din cauza fiului meu care plângea constant, curățam un teanc de scutece și vase și nu aveam timp pentru mine. Terapeutul m-a ajutat să aflu că am cerințe foarte mari față de mine însămi și nu-mi permit să mă odihnesc. A trebuit să învăț să găsesc timp pentru a mă relaxa, chiar și atunci când era dezordine acasă, și să nu mă forțez să fiu mama perfectă. Știu deja că este suficient să fiu „doar” o mamă bună.”

Încercați psihoterapia prin video conferință

Nu trebuie să faceți față singur
Dr. Psih. Maria Bran Psihoterapeut (3000+ ore de practică)
DEPRESIE STIMĂ DE SINE TRAUMĂ PSIHOSOMATIZĂRI
Formare în psihoterapie verificată
„În relația terapeutică pe care o co-construim identificăm semnificații multiple și opțiuni pentru gestionarea diferitelor situații de viață cu care te confrunți.“
249 RON / programare
DEPRESIE FRICĂ PSIHOSOMATIZĂRI SINGURĂTATE
Psihoterapeut aflat în formare
„Viața este un drum anevoios, însă putem alege să facem un pas spre propria persoană. Putem să împărtășim greutatea care ne apasă. O durere împărtășită este pe jumătate mai ușoară.“
199 RON / programare
ANXIETATE DEPRESIE RELAȚII INTIMITATE ȘI SEXUALITATE
Formare în psihoterapie verificată
„Psihoterapia este cunoaștere și transformare.“
199 RON / programare
Cum te putem susține?

Probleme cu care te pot ajuta psihoterapeuții noștri