Ce este psihoterapia? Și pentru cine este?

Dacă vă gândiți la psihoterapie, merită cu siguranță să încercați. Psihoterapia nu trebuie să fie ultima soluție pentru situațiile de criză, așa cum nu servește doar celor care suferă de probleme psihice mai grave. Este potrivită pentru oricine care dorește să se dezvolte și să se înțeleagă mai bine.

Ce este psihoterapia?

Psihoterapia este un tratament prin mijloace psihologice, al cărui scop este de a atenua sau elimina problemele clientului. Ca urmare, de obicei, există o creștere a nivelului de autocunoaștere, acceptare, realizare și stimă de sine. Psihoterapia ne poate ajuta să dobândim o viziune mai largă asupra nouă înșine, să devenim conștienți de tiparele stabilite de gândire și comportament, să descoperim sensul vieții noastre și, în general, să obținem o calitate mai bună a vieții și o împlinire a potențialului nostru.

 

Nu am nicio problemă gravă, are vreun sens pentru mine terapia?

Psihoterapia nu este doar pentru tratamentul tulburărilor psihice grave. Este o oportunitate de a ne cunoaște mai bine pe noi înșine, de a înțelege dinamica din relațiile noastre și de a ne dezvolta potențialul, astfel încât viața noastră să ducă la împlinire și sănătate.

 

Mă simt foarte rău, am nevoie de ajutor, este Hedepy potrivit pentru mine?

Dacă nu vă simțiți bine, este necesar să acționați rapid. Discutați cu un psihoterapeut cât mai curând posibil. Datorită mediului online, aveți acces la psihoterapeuți din toată Româniași puteți face programări foarte ușor.

Dacă simțiți că aveți nevoie de ajutor imediat, că vă aflați într-o stare în care vă puteți pune în pericol pe dumneavoastră sau pe alții, ar fi bine să nu așteptați nimic și să contactați imediat linia de criză 021 9081.

 

Cum să alegeți terapeutul potrivit?

Cu un terapeutul potrivit ar trebui să vă simțiți relaxat și încrezător. De aceea, este recomandat să „încercați” pur și simplu mai mulți terapeuți la început. Pentru a vă ajuta în alegerea dumneavoastră, am realizat scurte videoclipuri cu terapeuți care vă vor ajuta să le cunoașteți personalitatea măcar puțin înainte de ședința propriu-zisă. De asemenea, merită să citiți recenziile altor utilizatori.

 

Cu ce mă poate ajuta terapia?

Terapia ajută cu o gamă largă de probleme, de la nemulțumirea legată de viața actuală, trecând prin probleme de relaționare, până la traume profunde. Depinde în principal de tine ce obiective alegi împreună cu psihoterapeutul tău.

Uneori, cea mai grea parte este să începi

Nu trebuie să faceți față singur