Teme terapeutice

Articole pe teme care sunt discutate frecvent în terapie
Nu pot numi exact ce mă deranjează

Nu pot numi exact ce mă deranjează

S-ar putea să simți că ceva lipsește din viața ta. Poate că aceleași lucruri ți se întâmplă mereu și te întrebi de ce. S-ar putea să ai întrebări al căror răspuns nu îl poți găsi. Psihoterapia este aici ca resursă pentru tine, fie că ai un subiect specific pe care vrei să îl discuți, sau emoții confuze pe care nu le poți desluși singur.
Afișează complet
Anxietăți

Anxietăți

Te-ai simțit vreodată inconfortabil la o petrecere, înconjurat/ă de oameni? Ți-a fost greu să respiri și ai căutat un motiv să pleci cât mai repede? Ai plecat vreodată la o întâlnire cu câteva ore mai devreme pentru că te-ai îngrijorat că s-ar putea întâmpla ceva pe drum și nu vei ajunge la timp? Te-ai îngrijorat vreodată atât de mult pentru viitor încât ai uitat complet să trăiești în prezent? Așa poate arăta anxietatea.
Afișează complet
Sindromul Burnout

Sindromul Burnout

Sindromul burnout, ca și alte tulburări, nu vine neinvitat. El afectează persoanele care sunt hotărâte să își folosească toată energia pentru binele celorlalți, idealiste, care au standarde înalte și așteptări la fel de mari, sau pe cei care vor să facă totul de unii singuri.
Afișează complet
Depresie

Depresie

Nu îți face griji. Fie că ai nevoie doar de o schimbare parțială a stilului de viață, de o restructurare a modului de gândire sau de o călătorie în adâncurile sufletului tău pentru a te vindeca de depresie, aceasta este una dintre cele mai ușor de tratat boli psihice.
Afișează complet
Relații

Relații

Relațiile au fost, sunt și vor fi o parte importantă din viețile noastre. Relațiile de calitate au un efect benefic asupra sănătății noastre, ne întăresc imunitatea, reduc efectele negative ale stresului. Pur și simplu, ne cresc satisfacția și calitatea vieții. De aceea este important să putem avea grijă de relațiile noastre și să știm când problemle cu care ne confruntăm ne depășesc. Psihoterapia, fie ea individuală sau de cuplu, ne poate ajuta să ne dezvoltăm capacitatea de a ne relaționa cu ceilalți și să ne consolidăm relațiile cu partenerul, familie sau muncă.
Afișează complet
Stresul

Stresul

Stresul a fost și este o parte din viața noastră. Scopul său principal este bine intenționat – să ne protejeze. Dar ce se întâmplă dacă devine omniprezent și ne dăunează sănătății mai mult decât aduce beneficii?
Afișează complet
Psihosomatica

Psihosomatica

Poate părea ciudat să ne gândim că hipertensiunea arterială sau o inflamație a tractului urinar se pot trata și prin intermediul psihoterapiei. Atunci când privim anumite simptome ca pe un limbaj prin care corpul nostru ne transmite mesaje, putem începe să înțelegem ce vrea de fapt să ne spună acesta.
Afișează complet
Stima de sine

Stima de sine

Magia încrederii în sine constă în faptul că nu ne permite să fim victime ale vieții noastre, ci ne obligă să o trăim conștient, cu dragoste pentru ceilalți și pentru noi înșine. „Dar înainte de a vă diagnostica depresia sau stima de sine scăzută, asigurați-vă că nu sunteți înconjurați de idioți.” (autor necunoscut)
Afișează complet
Echilibrul dintre viața profesională și cea privată

Echilibrul dintre viața profesională și cea privată

Psihoterapia ne poate ajuta să înțelegem ce este cu adevărat important pentru noi. Ne putem ajusta volumul de muncă, personal și familial în consecință, pentru a obține un echilibru acceptabil.
Afișează complet
Traumă

Traumă

Un prejudiciu mental care ne perturbă integritatea personală și afectează în mod semnificativ modul în care experimentăm orice lucru nou. Se spune că fiecare dintre noi are o traumă. Este un risc foarte probabil al vieții de zi cu zi. Reacția noastră umană la ea este, de asemenea, foarte naturală. Dar adesea culminează cu înghețarea. Dintr-un motiv oarecare, nu experimentăm o reacție instinctivă înnăscută care ne comandă să fugim sau să luptăm. Aceasta este o informație importantă care ajută o persoană traumatizată să accepte confuzia în care se află zi de zi.
Afișează complet
ADHD

ADHD

Ți se întâmplă să faci atât de multe lucruri deodată încât nu poți termina nimic? Uneori uitați de programări și vă treziți adesea că, în loc să ascultați un coleg, sunteți atent la muzica de fundal care vă duce într-o clipă înapoi în vacanță? Faptul că vă cunoașteți nu înseamnă neapărat că suferiți de ADHD. Cu toate acestea, dacă situațiile de mai sus sunt o parte nedorită a realității tale zilnice, află că există multe modalități de a prelua controlul asupra minții tale neliniștite. Una dintre cele mai eficiente este psihoterapia.
Afișează complet
Tulburare de alimentație

Tulburare de alimentație

Vă gândiți prea des la mâncare? Vă confruntați cu foamea mentală? Vă simțiți vinovat în legătură cu mâncarea sau vă temeți să luați în greutate? Vă controlează mâncarea mai mult decât controlați dumneavoastră mâncarea? Vă prefaceți că mâncați doar în fața altora sau evitați să mâncați cu alții? Dacă situațiile de mai sus sunt o parte nedorită a realității tale zilnice, trebuie să știi că există multe modalități de a prelua controlul asupra minții tale și de a fi mai liber în raport cu tine însuți. Una dintre cele mai eficiente soluții este psihoterapia.
Afișează complet
Tulburare de personalitate

Tulburare de personalitate

Narcisist, isteric sau borderline. Vă sună cunoscut? Expresii colorate care au devenit familiare în dicționarul nostru în cazul în care vrem să aducem cuiva un reproș urât față de modul în care se comportă. De fapt, originea lor este mult mai fundamentală. Tulburările de personalitate afectează în mod semnificativ viața unei persoane și afectează aproximativ 10% dintre persoanele din jurul nostru.
Afișează complet
Abuz, violență domestică și abuz

Abuz, violență domestică și abuz

Ce au în comun tortura, violența domestică și abuzul? Toți termenii de mai sus sunt infracțiuni penale. Ele au loc în cadrul unor relații care sunt inerent perturbate și, de obicei, nu sunt acte izolate; dimpotrivă, durează mai mult. Deoarece astfel de violențe sunt, în marea majoritate a cazurilor, comise în spatele ușilor închise, nu există martori și, adesea, nici măcar probe concludente. Așadar, cum ieșiți din cercul vicios al fricii și al durerii?
Afișează complet
Doliu

Doliu

Prin doliu, reacționăm la pierderea și decesul unei persoane dragi, care este, fără îndoială, cea mai dureroasă pierdere. Strămoșii noștri au fost înțelepți, nu au împins moartea dincolo de zidurile spitalului, ci acceptarea ei făcea parte din viața de zi cu zi. În același timp, ei trăiau împreună, înconjurați de o familie sau de o comunitate mai largă, și au oferit ritualurilor lor un cadru sigur pentru despărțire. Dar și noi putem pierde casa, un animal iubit, sănătatea sau statutul social. Toate acestea sunt crize, dar și o parte firească a vieții. Dacă învățăm să ne luăm rămas bun, atunci putem, de asemenea, să întâmpinăm și să așteptăm cu nerăbdare tot ceea ce vine mai târziu în viața noastră.
Afișează complet
Procrastinare

Procrastinare

Procratinezi? Probabil că nu ești singurul. O parte semnificativă a populației își amână sarcinile la nesfârșit. Acest comportament aduce o ușurare imediată, dar apoi o pedeapsă mai aspră sub formă de stres sau chiar de vinovăție. Noi ne complacem în ambele situații. Copilul nostru interior și părintele nostru interior răspund acestor contexte conform stimulilor.
Afișează complet
Parenting

Parenting

A fi părinte este una dintre cele mai frumoase, dar în același timp și cele mai dificile sarcini din viață. Atunci când ne căutăm stilul de parenting, pornim adesea de la experiențele noastre din copilărie. În cel mai bun caz, repetăm ceea ce ne-a plăcut, în cel mai rău caz, știm cum nu vrem să fim. Psihoterapia ne poate ajuta să găsim un echilibru între ceea ce ne-am dori să fim pentru copilul nostru și ceea ce are nevoie cu adevărat acesta.
Afișează complet
Intimitate și sexualitate

Intimitate și sexualitate

Sexualitatea este înrădăcinată în noi din punct de vedere biologic. Sunt numeroase studii științifice care arată că în uter în perioada prenatală ( în corpul mamei lor) zâmbesc la stimularea fizică a sexelor. Vedem același lucru la copiii mici, care în mod normal își ating organele genitale și experimentează excitare. Cu toate acestea, sexualitatea ne provoacă multe probleme. Psihoterapia este una dintre modalitățile prin care putem fi satisfăcuți în domeniul intimității și al sexualității.
Afișează complet
Insomnie

Insomnie

Somnul este o nevoie umană de bază. Nu este o coincidență faptul că lipsa acestuia devine un subiect important în societatea actuală. În numele performanței, ne trădăm bioritmul natural și ne expunem la un stres continuu. Ca urmare, suferim, mai ales la vârste înaintate de tulburări de somn, cel mai adesea de insomnie. Ce să faci dacă diminețile tale nu mai sunt bune de mult timp și nu reușești să dormi o noapte întreagă?
Afișează complet
Conducere

Conducere

Îmbunătățirea conducerii este adesea domeniul de activitate al coaching-ului. Psihoterapia vă poate ajuta să înțelegeți conflictele sau preocupările interne care vă împiedică să fiți un lider mai bun. În plus, aceasta duce de obicei la o mai bună percepție a propriilor sentimente și la o mai mare autenticitate. Poate ajuta la îmbunătățirea ascultării și a empatiei față de ceilalți.
Afișează complet
Furie

Furie

Mânia, furia sau agresivitatea. Le cunoaștem cu toții. Este imposibil să nu le cunoaștem, pentru că fac parte din natura noastră și din dezvoltarea mentală normală. Un paradox și mai mare este cât de inacceptabile sunt ele de către societatea actuală. Teama de condamnare ne poate forța să le reprimăm, ceea ce nu este decât un pas spre boală sau izbucniri de furie. Dar cum să-ți controlezi furia și să o stăpânești cum trebuie?
Afișează complet
Motivatie

Motivatie

Psihoterapia rezolvă, de obicei, probleme grave ale motivației, fiind utilă în situațiile în care pierderea motivației afectează semnificativ funcționarea la locul de muncă, acasă sau la școală. Psihoterapia ne ajută să ne descoperim motivațiile interioare, să înțelegem ce ne motivează cu adevărat și dacă acestea mai sunt încă valabile.
Afișează complet
Dependențe

Dependențe

Psihoterapia este unul dintre cele mai importante și mai eficiente instrumente care pot fi folosite pentru a ajuta persoanele dependente de substanțe sau dependente de procese (jocuri de noroc, pariuri).
Afișează complet
Bullying

Bullying

Atât tortura mentală, cât și cea fizică dăunează. Ați experimentat-o în trecut sau încă vă confruntați cu batjocura sau agresivitatea în echipă? Nu găsești sprijin sau ți-e teamă să încredințezi experiența ta? De aceea există psihoterapie. Pentru a vă oferi un loc sigur unde puteți vorbi despre suferința dumneavoastră.
Afișează complet
Tristețe

Tristețe

Pentru a trăi bucuria, trebuie să cunoaștem durerea. Acesta este principiul lumii în care s-au născut corpurile noastre și căruia îi aparțin emoțiile și experiențele noastre. Dacă tristețea este suportabilă, ea ne îmbogățește viața mentală și ne aduce informații, fără de care personalitatea noastră și dezvoltarea ei ar stagna. Dar cum să facem față unei tristeți care devine suferință și care nu pare să aibă un început sau un sfârșit?
Afișează complet
Singurătate

Singurătate

Cineva poate fi singur și să nu se simtă singur. Dar și invers. Niciodată nu a fost mai ușor să ținem legătura cu cei dragi. Progresul tehnologic, accesibilitatea călătoriilor și îmbunătățirea condițiilor de viață ne-au sporit flexibilitatea și mobilitatea. Și totuși, oamenii sunt mai mult ca niciodată singuri, trăiesc singuri sau (deși sunt înconjurați de oameni) se confruntă cu singurătatea. Psihoterapia poate fi o cale de ieșire din această situație.
Afișează complet
Pentru ca terapia să funcționeze, te vom ajuta să găsești terapeutul potrivit pentru tine.
Cu un scurt test te putem ajuta să găsești, în 5 minute, persoana potrivită care să te asculte.
Alegem terapeuții cu atenție
Alegem terapeuții cu atenție
Înainte ca terapeuții să se alăture comunității noastre, aceștia trec printr-un proces de selecție îndelungat, în cadrul căruia educația și pregătirea acestora sunt verificate.
Te vom ajuta să găsești terapeutul potrivit.
Te vom ajuta să găsești terapeutul potrivit.
Printr-un scurt test, îți vom arăta cei mai potriviți trei terapeuți în funcție de cerințele și nevoile tale.
Vom completa terapia cu video-uri educaționale
Vom completa terapia cu video-uri educaționale
Abonații vor avea acces la 60 de video-uri educaționale despre sănătatea mintală pe care le pot viziona în orice moment.
Începe testul
Hedepy
Înscrie-te la newsletter-ul Hedepy
Sfaturi, informații noi, reduceri
Prin înscriere, ești de acord cu politica de prelucrare a datelor personale
Footer

VisaMastercardGoogle PayApple PayPayPalKlarna